Na de eerste lockdown in het voorjaar van 2020 waren wij in het begin van de zomer aarzelend begonnen met diensten, coronaproof. Zo hadden wij ook de Jamiem Noraiem geregeld. Vlak voor de aanvang van de Jamiem Noariem van 2020 werd de situatie rondom Covid 19 dermate ernstig in Nederland, dat wij als bestuur hebben moeten besluiten de diensten voor de Hoge Feestdagen niet door te laten gaan.

Dit Joodse jaar 5781 is voor onze gemeente begonnen als een annus horribilis. Wij hebben diverse zoom-bijeenkomsten gehouden, mede ten doel om de onderlinge betrokkenheid van onze kehila te behouden.

Met Chanoeka hebben wij een Chanoeka cadeautje verstuurd met soefganiots en enkele andere bij Chanoeka passende versnaperingen. Met name onze jongere leden zijn hier heel druk mee geweest door deze cadeautjes door het hele land te bezorgen.

Ter geegenheid van Poerim hebben wij een pakketje met zoetigheden verstuurd.

Met Pesach hebben onze leden een geweldig boeket bloemen gekregen.

Voor Jom ha’Atsmaoet hebben wij onze leden een pakketje met Israëlische producten gestuurd. Ons bestuur is dankbaar voor de inzet van de mensen die dit mogelijk gemaakt hebben.

Het bestuur heeft in deze tijd zes keer vergaderd via Zoom.

Onderwijs was in deze periode moeilijk te organiseren. Voorafgaand aan Pesach is een digitale Seidercursus in drie delen gehouden, zodat de leden zich konden voorbereiden op het organiseren van een eigen Seider thuis.  

Op Sjabbat 10 juli 2021 hebben wij voor het eerst weer een fysieke dienst kunnen houden in de synagoge van Weesp.